Blog Listing

Tema Lyx: Rolex Submariner

rolex submariner

Ett av de bästa armbandsuren som finns är Rolex Submariner. Det finns många armbandsur på den listan, flera som Rolex själva har tillverkat men även andra från exempelvis Breitling och Omega, men frågan är dock inte om Rolex Submariner är den som står högs upp på pallen när allt kommer omkring. Hur man bedömer armbandsur mot varandra för att få reda på vilken som är bäst är såklart något som går att bråka om. Funktioner och utseende spelar olika roll för olika människor. Vad den ena tycker är snyggt tycker den andra är fult, och vad som är en nödvändig funktion för någon är en helt onödig funktion för någon annan.

rolex submariner

Just funktioner är spännande när det kommer till Rolex Submariner. Året 1953 kom den till marknaden och var då den första klockan som kunde användas av dykare. Först kunde den enbart klara av vattentryck på cirka 100 meter djup, men numera klarar den av betydligt högre tryck än så. Att Rolex Submariner klarar av högt vattentryck är en funktion som är essentiell för en viss typ av användare, medan det för andra är helt onödigt eftersom de aldrig någonsin skulle kunna befinna sig på sådana djupa positioner. I ärlighetens namn är det knappast många som behöver denna funktion, men trots detta är Rolex Submariner en minst sagt populär klocka. Hur kommer detta sig?

Förmodligen ligger det en naturlig utveckling bakom detta faktum. Det kanske inte är många som behöver ha en klocka som klarar trycket som finns under vatten på 200 meters djup, men egentligen är det inte längre speciellt många som behöver ha en klocka som visar tiden heller. Vi har så många möjligheter att hålla reda på tiden, inte minst i våra smartphones, att ett armbandsur på många sätt känns onödigt i sig. Att armbandsur därför blivit mer av ett smycka är naturligt. Rolex Submariner har kanske funktioner som för de flesta är onödiga, men klockan symboliserar så mycket mer än vad den ger.

Du köper Rolex Submariner hos bland annat Mywatch.nu.