Blog Listing

Bra träningskläder med eller utan tryck

Träningskläder

För den som tränar mycket är det en självklarhet att använda bra träningskläder. Håller man igång många dagar i veckan så vet man ofta att bra träningskläder hjälper en att både nå bättre resultat av träningen och att njuta av träningen under träningens gång.

Vad som avgör vilka typer av träningskläder som är de bästa går inte att sammanfatta i en och samma text. Träning är ett alldeles för brett ämne där alla möjliga typer av träningskläder passar in. När man talar om träning så innebär det någon form av aktivitet, men om det är inomhus eller utomhus, hur man rör på sig och vad man vill åstadkomma framkommer inte. Vi väljer i den här texten att fokusera på träningsformer utomhus och där man svettas.

Anledningen till detta fokus är att många gör ett stort misstag i sina val av träningskläder när det kommer till denna typ av träning. Både på sommaren när det är varmt och på vintern när det är kallt. Felet som begås är materialet som träningskläderna består av. Bomull är den stora boven och det du vill undvika så mycket du kan. Genom att använda bomull i dina träningskläder så suger kläderna åt sig all den svett som din kropp utsöndrar. Detta gör att dina träningskläder blir blöta och tunga. Är det vinter så kommer vätan också att bli kall och frysa ned dig. Oavsett träningsform så är detta en nackdel på många sätt. Är man tyngre så tar man sig fram långsammare, vilket ofta är en nackdel i träning. Dessutom blir träningskläderna oerhört obekväm att träna i när de är blöta.

Om det är en sak du ska tänka på när det kommer till träningskläder så är det i vilket material de är gjorda. Det ska inte vara bomull utan det ska vara i funktionsmaterial. Sådant material transporterar ditt svett vidare ut i luften där det avdunstar. Du blir inte tyngre, du blir inte blöt och kall och du kan behålla den bekväma känslan som funktionsmaterial ger dig.