Blog Listing

Vad är skillnaden mellan nattkräm / dagkräm?

När det kommer till hudvårdsrutiner brukar de flesta följa samma rutin oavsett vilken tid på dygnet det är. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på din huds behov. Din huds behov skiljer sig mellan dag och natt. Under dagen behöver din hud skydd medan den behöver lugn, vila och återfuktning under natten. Så det är stora skillnader mellan nattkräm / dagkräm.

En dagkräm använd på dagen för att skydda din hud mot damm, smuts, föroreningar och kraftigt soljus. Så det är bäst att använda en dagkräm som ger skydd mot solens skadliga UV-strålar och som har antioxidantrika ingredienser som kan neutralisera de fria radikalerna som orsakar hudskador. På natten arbetar din hud med att reparera och regenerera sig själv och är mer mottaglig för ansiktsvårdsprodukter. Därför är det nödvändigt med en nattkräm som tränger djupt in i din hud, återfuktar, förebygger och reparerar.

Olika behov, behöver olika lösningar!
Det är därför du behöver både nattkräm / dagkräm för att skydda, reparera och återfukta huden på ett adekvat sätt.

Vad är dagkrämer?
Medan de flesta använder en fuktkräm och ett solskydd som en del av sin hudvårdsrutin, kan du få dessa fördelar och många fler i en och samma produkt. En dagkräm helt enkelt. Under dagen utsätts din hud för ett antal faktorer som föroreningar, damm och skadliga UV-strålar från solen. Din hud behöver skydd från dessa element eftersom de kan skapa fria radikaler som orsakar att huden åldras, så som fina linjer, rynkor och minskad elasticitet. UV-strålar från solen kan tränga djupt in i hud och skada kollagenfibrerna vilket kan resultera i bildning av rynkor, en ojämn hudton och förändring i hudstruktur. Dagkrämen har ingredienser som inte bara skyddar din hud från solens skadliga effekter utan innehåller även ingredienser med antioxidantegenskaper som neutraliserar fria radikaler och skyddar huden från skador.

Vad är nattkrämer?
Under nattid då kroppen återhämtar sig, tar dina hudceller på sig arbetet med att reparera och regenerera, och är mer mottagliga för fuktgivande ingredienser. Att använda en naturlig nattkräm innan du går och lägger dig kan hjälpa till att fylla på din hud med fukt och ta itu med skador som orsakas av föroreningar, damm och solens UV-strålar. En nattkräm med ingredienser rika på antioxidanter hjälper också till att reparera och återställa din hud, jämna ut hudtonen, föryngra huden och minska uppkomsten av tidiga tecken på åldrande som fina linjer och rynkor.

Kan jag använda nattkräm / dagkräm under dagen och vice versa?
Du bör använda nattkräm / dagkräm på dagen respektive natten. Att använda en nattkräm på dagtid och dagkräm på natten kanske inte orsakar mycket skada, men kommer inte att gynna huden speciella. Dagkräm /nattkräm kommer inte att utföra sina primära funktioner när den används vid icke-rekommenderade tidpunkter, eftersom huden har olika behov på dagtid respektive nattid.  Att använda en nattkräm på dagtid kan göra huden blir sårbar för sol- och miljöskador, eftersom det inte finns några skyddande ingredienser i den. Dessutom kan nattkräm kännas fett och flottigt.

När en dagkräm används på natten ger den inte nödvändig näring, återfuktning och anti-aging-effekter som huden behöver under sin reparationsfas.

En bra dagkräm har fördelarna:

• Långvarig återfuktning

• Skydd mot UV-strålar

• Antioxidanter som bekämpar fria radikaler

• Bildar en bra bas för makeup

• Ger en naturlig och frisk look även utan smink

• Motverkar torrhet

• Skyddar mot smuts

• Håller huden mjuk och fräsch

• Förhindrar åldrande av huden


Fördelar med nattkräm

• Är kraftigt återfuktande

• Fyller på viktiga hudnäringsämnen

• Bekämpar tecken på åldrande som rynkor, fina linjer och mörka fläckar

• Ökar kollagenproduktionen

• Förbättrar blodcirkulationen

• Jämnar till hudens struktur

• Lindrar klåda, irritation och inflammation

• Återställer hudens elasticitet

• Främjar cellförnyelse och regenerering.