Blog Listing

Textilplattors användningsområde och egenskaper

Textilplattor är förmodligen någonting som vi alla har kommit i kontakt med och använt på något sätt i våra liv. Detta i synnerhet om man jobbar i en kontorsmiljö eller befinner sig i en liknande miljö. Det som också underlättar att välja just en textilplatta för att förändra sitt hem och arbetsplats är att det är så flexibelt. Ett exempel på detta och hur det kan vara fördelaktigt att använda sig av en textilplatta är hur många speciella färger det finns. Ett exempel på de vanligaste färgerna som textilplattor finns i kan vara följande:

 • Svart
 • Mörkblå
 • Ljusblå
 • Beige
 • Antracit
 • Brun
 • Grå

Med denna möjlighet finns såklart väldigt mycket man kan göra med textilplattor och kan användas till allt möjligt. För med flertalet olika färger kan man också använda produkten i väldigt olika miljöer.

Slitstarkt och hållbart
En annan fördel med just textilplattor är dess egenskaper som att vara extremt slitstarka och dess hårda baksida. Detta möjliggör ju att det inte är helt främmande att hitta någon form av textilplatta vid flertalet lokaler man inte skulle tänka på. Exempel på dessa skulle kunna vara:

 • Bilhallar
 • Arenor
 • Event
 • Mässor
 • Verkstäder
 • Kontor
 • Idrottshallar

Det finns ju såklart skillnader i både styrkan, tjockleken och priset beroende på vilken av dessa lokaler det gäller. Men oavsett så kan man nog konstatera att det är väldigt versatilt med just textilplattor och dess användningsområden.

Någonting som också är en fördel är att om man vill lägga plattor för att kunna omvandla en idrottslokal för event är detta mycket lätt. Detta eftersom du i så fall enkelt kan riva bort plattorna med mindre ansträngning när du är klar. På detta sätt så kan du hantera och anordna en större mässa eller utställning även om du endast har en idrottshall till förfogande.

Oavsett om vad du väljer så bör du alltid se om vad som blir bäst och mest prisvärt för just ditt behov. Tänk på att en heltäckningsmatta kan bli mer prisvärd vid permanenta lösningar men att den är betydligt mindre flexibel än textilplattor.