Blog Listing

Piffa till kontoret med en nålfiltsmatta!

Arbetsplatsen är den plats du spenderar mest tid på, ja förutom sängen då. Så det gäller verkligen att kontoret är en plats du trivs på. Men kontoret har helt andra funktioner och regleringar än ditt hem, så om du vill inreda fint på ditt kontor så måste du ta hänsyn till; brandrisk, städning, funktion och kanske att rummet ska kunna användas av andra personer än dig själv.

  1. Det första intrycket sätter känslan.
    När du stiger in i ett rum för första gången så sätter du automatiskt känslan för rummet, något som kan vara lite svårt att förändra. Därför är det första intrycket superviktigt. Det första du ser bör vara färgglatt och lite av en ”center pice” något som dra till sig blicken. Det kan vara en tavla, en skulptur eller en växt. Gardiner skapar också mycket känsla och kan ge rummet en extra färgknuff. Ett allt för litet rum kan vinna på att inte ha några gardiner alls för att ge rummet mer luft. Arbeta då istället med golvet, en nålfiltsmatta är lätt att lägga in och finns i hur många färger som helst. En nålfiltsmatta är också behandlad med flamskyddsmedel vilket gör den optimalt för offentliga lokaler. Ska du välja material på gardiner så har ulltyg har ett naturligt flamskydd i sig. Det finns även andra tyger som passar bra, och likt nålfiltsmatta är behandlat med flamskyddsmedel. Att hänga en lite lampa i fönstret pigga också alltid upp.
  2. Vad kan man göra med bokhyllorna då?
    På kontor brukas det finnas mycket bokhyllor, även om de har minskat på mer moderna kontor som inte hanterar lika mycket papper. Vill man göra bokhyllan lite trevligare så kan man byta ut pärmarna så att all blir enhetliga, det skapar lugn. Sätt gärna in några växter och snygga burkar i bokhyllan också, då blir den mer levande och rolig.