Blog Listing

Kontorsmaterial är inte bara papper och pennor

Kontorsmaterial: Skrivbord med pennor och papper

Frågar man 100 personer på valfri svensk gata vad kontorsmaterial är så kan man nästan ge sig på att åtminstone 98 av dessa svarar antingen kopieringspapper eller pennor. Men faktum är att företag som säljer just kontorsmaterial ofta säljer så otroligt mycket mer än just bara det som är top of mind hos gemene man. Det är inte ovanligt att dessa företag även säljer saker som rena kontorsmöbler samt sanitetsprodukter och även kaffe och kakor. Kort och gott allting som står att finna på ett typiskt svenskt kontor.

Vad finns det då för fördel i att köpa så vitt skilda saker som bläckpatroner, gem och pärmar från samma leverantör som man också köper flyttkartonger och kaffe? Naturligtvis är det enkelheten det handlar om. Det enda som behövs är en enda kontaktperson för att få tag i allt som rör kontoret. Som företagare har du troligtvis inte överdrivet mycket tid över för att fara runt mellan många olika butiker. Drömmen är naturligtvis att allt finns på samma ställe. Så antingen får du åka till Ullared eller så får du hitta en leverantör av kontorsmaterial som du faktiskt kan skapa en sund och bra relation med.

Se dock upp med var du handlar, det finns konstigt nog många som handlar med kontorsmaterial som envisas med att bara leverera lokalt. Samtidigt finns det många nya uppstickare som inte gör något hellre än att skicka papper, pärmar, pennor och kontorsmöbler över hela Sverige – allt för att du ska få det du vill ha. Ett tips kan också vara att kontrollera hur långa leveranstider företaget har, du vill troligtvis inte behöva utsätta dina anställda för att sitta utan vare sig kaffe eller fungerande pennor många timmar i onödan.