Blog Listing

Svärfars bandsåg fixade en ny trappa till huset

All tid som jag och min familj har spenderat hemma den sista tiden har fått oss allihopa att inse att det finns vissa delar av vårt hem som skulle behöva ses över. Bland annat så har vi en spaljé vid trappan som vi inte visste vad vi ville göra med så den har fått vara som den är. Vi tänkte att nu är det på tiden att göra något nytt men vi insåg att vi var en bandsåg kort.

Vi har som sagt haft en spaljé framför trappan. Nu har vi inga små barn längre och vi känner att det är dags att hitta på något roligare där. Vi kom fram till att vi ändå ville ha något framför trappan och kom på att vi kunde sätta upp en skiva framför och skära ut som trappsteg i den. Vi tänkte att vi kunde såga med en bandsåg. Problemet som uppstod var att vi inte äger en bandsåg. Ingen av våra nära grannar äger heller en bandsåg. Var får man ens tag i en och vad kostar de? Jag ringde min svärfar som äger det mesta och frågade om han ägde eller kände någon som ägde en bandsåg. Han sa att han hade en bandsåg i verkstaden och att det bara var att komma och såga. Den var tydligen väldigt tung och inte så lätt att flytta så det var bäst och enklast om vi tog med oss skivan hem till honom.

Sagt och gjort. Jag och min man stoppade in skivan vi skulle skära till bak i bilen och körde med destination bandsåg. Väl på plats var svärfar tack och lov på plats och kunde hjälpa oss för det där sågandet är svårare än det ser ut. Med hans hjälp blev det fantastiskt fint och vi blev så himla nöjda.